BOBMAN MILKBUS

Hurtig og effektiv maskine, der hjælper med at dosere mælken til kalvene, så de får præcis den mængde, de skal bruge og samtidig med den rette temperatur.

Bobman Milkbus er lavet i samarbejde med JH Agro/Mosegaarden, hvor de har været udviklere på alt, som har med mælketanken at gøre. Hvorimod vi hos BOBMAN har udviklet selve maskinen, som kører mælketanken rundt.  

Hvorfor vælge en BOBMAN MILKBUS

Elektrisk 

For landmanden med en stor kalvebesætning ville det optimale valg være en Bobman Milkbus, som er batteridrevet.

Bobman Milkbus fås alt efter besætningens størrelse med en 2,2 Kw motor eller en 5,2 Kw motor, alt efter om du vælger at have maskinen med en 500 L tank eller en 1000 L tank. Bobman Milkbus er desuden udstyret med lithiumbatterier, hvilket betyder, at maskinen har længere levetid og er mere funktionel gennem hele arbejdsprocessen.

Pasteurisering:

Fordelen ved en Bobman Milkbus- pasteurisering er bl.a., at opvarmningen foregår ved hjælp af vand i dobbeltvæggen omkring siderne og i gavlen af karret. Systemet udfører en meget skånsom pasteuriseringsproces. Mælken brænder ikke på bunden og får ikke bismag. Opvarmningen af vandet sker i en vægmonterede varmeunit, der er forsynet med 2 x 10kw varmelegemer. Ligeledes sker afkøling også i dobbeltvæggen med koldt vand. Der er mulighed for tilkobling af isvand, ellers anvendes brugsvand i afkølingsprocessen.

Hvorfor vælge pasteurisering?

Både råmælk og sødmælk giver gode vækstbetingelser for bakterier, og det er i praksis umuligt at undgå bakterier i mælken til kalvene. Kalvene kan derved få sygdomsfremkaldende bakterier (patogener) med mælken. Patogenerne kan stamme fra et inficeret yver eller gødningsrester. Desuden ses opformering af patogener i mælk i forbindelse med en utilstrækkelig rengøring af yver, slanger, spande, hænder osv. i forbindelse med malkeprocessen - eller i perioden derefter, hvor mælken håndteres og flyttes.

Varmebehandling af mælk til kalve kan derfor være en god løsning for at reducere bakterietallet. Pasteurisering af sødmælk til kalve Sødmælk kan tåle højere varme end råmælk. Pasteurisering er ikke en nulstilling, men en reduktion af bakterietallet. Ved tank-pasteurisering vil man typisk bruge som mål at have opvarmning på 60°C i 60 minutter, eller 63°C i 30 minutter. Her er det vigtigt, at temperaturen ikke er lavere end 60°C, ellers sker der ikke nok drab af bakterier, idet temperaturen har stor effekt på reduktionen af bakterier. Ligeledes må temperaturen heller ikke være meget højere end 63°C, da det ødelægger mælkens gode bestanddele og påvirker smagen negativt.

Tekniske Specifikationer 

  500 L 1000 L 
HJULTRÆK    
2WD x x
 
ELEKTRISK 
Batteri - Lithium 2x 12v 130 amp  4x 12v 130 amp 
Motor 2,2 KW 5,2 KW
Vol  48 V 48 V
Amper 260 Ah 520 Ah
Watt timer 3072 Wh 6144 Wh
Drifttid  180 min 180 min
Hastighed 12 km/t 8 km/t
Støj niveau  48 db  48 db
 
Andet     
Tank volumen 500 L 1000 L 
Bredde 1,3 m 1,3 m
Længde 2,3 m 2,3 m
Højde 1,4 m 1,4 m
Vægt 570 kg 620 kg 
Vendediameter 1,8 m 1,8 m
Frihøjde 17 cm 17 cm
     

 

500 L

1000 L

Lang levetid

Vi her ved Jydeland Maskinfabrik fokuserer på at fremstille strømaskiner som ikke alene er effektive og som forbedrer arbejdsgange, men som samtidig er holdbar i de næste 10 år. Når du køber BOBMAN, køber du kvalitet.

Kvalitet

For at bevare vors høje kvalitetsniveau sørger vi altid for at have de bedste samarbejdspartnere på markedet med til bords. Sammen revurderer vi hele tiden vores nuværende situation, for at kunne levere det bedst mulige produkt.

Forhandlernetværk

Vi har forhandlere i 34 forskellige lande, som sørger for, at du altid er i sikre hænder, når du køber BOBMAN strømaskine. Pga. det brede forhandlernetværk gør, at vi i stand til at imødekomme kundernes ønsker, uanset hvor i verden de befinder sig.

Skriv til os

Er der behov for yderligere informationer om vores BOBMAN strømaskiner, udfyld kontaktformularen.